Fornax fejlesztés – FradiBázis, az Integrált Vezetéstámogató Rendszer az FTC számára

2019. 02. 09.

Fornax a Ferencvárosi Torna Club megbízásából kifejlesztett egy integrált vezetéstámogató rendszert, a FradiBázis-t. A fejlesztést az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban 2018. decembere óta használják.

A Fornax által fejlesztett FradiBázis integrált vezetéstámogató rendszernek jelenleg már több mint 6000 felhasználója van, a tagok száma pedig folyamatosan bővül. A megoldás az FTC-MVM NépligetiSportközpontban 2018. decembere óta működik.

Az FTC egyedi igényeit kielégítő rendszer megvalósítását alapos funkciótervezés előzte meg. A FradiBázis egyrészt a már korábban működő rendszer hasznosnak vélt funkcionalitását is magában hordozza, ugyanakkor előnye, hogy a meglévő jó megoldások új, illetve továbbfejlesztett funkciókkal történő kiegészítése is megtörtént.

A FradiBázis egy felhasználóbarát, korszerű felhasználói felülettel rendelkező alkalmazás, amely beléptető- és pénzügyi társrendszerekhez kapcsolódva és azokkal szorosan együttműködve több komplex funkciót is magában hordoz. Lehetőséget biztosít például a regisztrált tagok számára a FTC-MVM Népligeti Sportközpontba történő ellenőrzött és felügyelt be-, és kijárásra, a sportközpontban történő közlekedésre, illetve a hozzátartozói részére a jogosultságfüggő belépésre, valamint számos más funkció szabályozott használatára.

Ilyen például a tagnyilvántartás és az ehhez szorosan kapcsolódó tagdíjkezelés, a beléptető rendszer belépési engedélyekkel történő táplálása, az edzői- és szakosztályi munka támogatása, vagy a sportklub napi tevékenységeinek támogatása, illetve a gazdasági folyamatok támogatása.

A Fornax megoldása a fejlesztés komplexitásának köszönhetően nagyban megkönnyíti és átláthatóvá teszi az FTC-MVM Népligeti Sportközpont mindennapi munkáját és az ott működő folyamatokat. Kezeli a több ezer tag komplex kapcsolatait, a beléptető rendszerrel kommunikálva nyomon követi és szabályozza a sporttelepen belüli mozgásokat, illetve a pénzügyi rendszerrel együttműködve támogatja a szervezet gazdasági folyamatait.

Az integrált vezetéstámogató rendszer rendelkezik saját, belső – csak regisztrált tagok részére elérhető – levelezőrendszerrel, illetve chatmodullal is. A regisztrált tag csak azoknak a felhasználóknak küldhet e-mail és chat üzenetet, akikkel a szociális hálózatokhoz hasonlatos módon kapcsolatban áll.

A modern technológiai elvárásoknak megfelelő rendszer háromrétegű, vékonykliens alapú megoldást használ, azaz az adatbázis szerver és a böngészőben futó kliensalkalmazás között egy alkalmazásszerver is szerepet kap. FradiBázis rendszer öt funkciója mobilra optimalizált nézetben is elérhető, e-mail, chat, on-line tagdíjfizetés, edzői létszámellenőrzés és végül a kapcsolatok kezelése.

A megoldás interfész kapcsolatokon keresztül kommunikál az FTC-ben évek óta használatban lévő beléptető-, illetve pénzügyi rendszerrel. Az on-line bankkártyás fizetésekhez az OTP interfészt használja a rendszer.

A már éles környezetben működő FradiBázis számos területen továbbfejlesztési lehetőséget hordoz magában, mint például a:

  • rendszerben kezelt adatok automatikus háttérelemzése és a levonható következtetések feldolgozása (egy ilyen megvalósított funkció pl. „tagdíjtartozás esetén automatikus e-mail figyelmeztetés”, a további lehetőségek kivitelezése is adott),
  • sportágakra optimalizált sportanalitika, teljes sportolói életútkövetés,
  • sportolói eredményeket sportteljesítményt mérő és elemző berendezések FradiBázis-hoz történő interfész alapú kapcsolódása,vezetői információs rendszer kialakítása (melynek alapjai már rendelkezésre állnak), stb.

Az integrált rendszer moduláris felépítéséből következően a továbbfejlesztési lehetőség adott, illetve a modulok szétválaszthatóak, önálló egységekként kezelhetőek, ugyanakkor együttesen mégis egy komplex egészet alkotnak. Ennek köszönhetően a FradiBázis más sportegyesületek számára is ideális megoldást jelent. Fornax szakértői átfogó igényfelmérést követően a jelenlegi funkcionalitások testreszabásával és a szükséges újak kifejlesztésével egy komplex megoldást nyújtanak a sporttal foglalkozó szervezetek, egyesületek számára.

A FradiBázis legnagyobb előnye, hogy a szabványos interfészeknek köszönhetően bármilyen jelenleg működő rendszerhez – azok eredményadatait feldolgozva, kiértékelve – képes kapcsolódni.