Küldetésünk – Tradíció és innováció

A FORNAX a kezdetek óta hisz abban, hogy a tradíció és innováció csak együtt hozhat eredményt. Számunkra a siker záloga a jól képzett szakértői csapat, a változásra való képesség és a szakma iránti elhivatottság – szakembereink a feladatokra kihívásként tekintenek.
Felelős iparági szereplőként küldetésünk, hogy megoldásainkkal hatékonyabbá tegyük a szervezetek és cégek működését, fejlesztéseinkkel, termékeinkkel elősegítsük a vállalatok céljainak lendületes és produktív megvalósítását. Fontos számunkra, hogy a szakmánkban ne csak munkáink által teremtsünk értékeket, hanem a fiatal informatikus tehetségeket felkarolásával is támogassuk a hazai IT iparág fejlődését. Annak érdekében, hogy szakemberek a legegyedibb ügyféligényeket is ki tudják elégíteni komoly hangsúlyt fektetünk a technológiai változások és újítások követésére illetve a munkatársak folyamatos szakmai fejlődésére. A Fornax kísérletező és bátor szellemiségével célul tűzte ki az értékes szakemberek Magyarországon tartását is – többek között ez az, amely a Fornax több évtizeden át tartó folyamatos növekedését is biztosította.

A Fornax cégcsoportról – 30 éves jelenlét a hazai és nemzetközi IT piacon

A cégcsoport innovatív bátor fejlesztéseinek, kiemelten erős szakembergárdájának köszönhetően 1991 óta megkerülhetetlen tényező az informatikai szektorban. A Fornax név a hazai és nemzetközi IT piacon már negyed évszázados múltra tekint vissza, a 100 %-ban magyar tulajdonú informatikai cégcsoport mára egy számos tagból álló vállalattá nőtte ki magát. A kezdeti kísérletező szellemnek és a mostanra jócskán meggyarapodott nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a cég élen jár a legújabb technológiák felhasználásában és fejlesztésében. A Fornax 2020-ban ünnepli 30 éves jubileumát.

Tevékenységek, szolgáltatások, kompetenciák – amire képesek vagyunk

A Fornax ICT komplex informatikai megoldások szállításával és testreszabásával, üzleti-, és munkafolyamatok informatikai támogatásával, optimalizálásával és automatizálásával, illetve alkalmazás-integrációval foglalkozik. A Fornax SI Nagyvállalati Megoldások Kft. amellett, hogy teljes körű szolgáltatásokat nyújt a vállalatirányítási rendszerek, az informatikai rendszer-integráció és a tevékenységkiszervezés területén, élen jár az ezekhez a területekhez köthető tanácsadói feladatokban is.
A Fornax Zrt. a kutatás-fejlesztés és a startup projektek támogatása mellett komplex megoldásokat kínál az üzleti életben fellépő különböző informatikai igényekre vonatozóan. Továbbá szakértő az országos lefedettségű informatikai rendszerek kiépítésében és egyéb pénzügyi informatikai megoldások területén is.
A kilencvenes évek végére a Fornax meghatározó pozíciót szerzett a közép-európai régió IT piacán is, így a hazai cégek mellett a társaság külföldi leányvállalatai Montenegróban (Fornax ME) és Horvátországban (Fornax HR) működnek, szintén informatikai területen.

Eventus – a Fornax hazai és nemzetközi díjat nyert megoldása

Az EVENTUS, a FORNAX cégcsoport saját fejlesztésű munkafolyamat- és munkaerő-kezelő szoftverrendszerét számos európai országban alkalmazzák és több hazai, illetve nemzetközi díjat is elnyert már.

eventus_logo

Díjak, elismerések – vagyis amire büszkék vagyunk

A FORNAX nemzetközi terjeszkedését nemzetközi szakmai visszhang is követte, amely azóta több nívós díjat is magával hozott. A nagy áttörést akkor ünnepelhette a vállalat, amikor az EVENTUS rendszer megkapta a Global Awards of Excellence in Workflow ezüst díját. A nemzetközi díjat egy magyar elismerés követte, 2008-ban IT Business Leadership Award-dal jutalmazza az EVENTUS-t. 2011-ben a vállalat a Time Magazinban jelent meg, egy Magyarország gazdasági és technológiai fejlődésével foglalkozó cikkben.

A Fornax egyik legnagyobb sikerét 2012-ben aratta, amikor első helyen végzett az európai szoftverfejlesztők egyik legrangosabb versenyén, az European Software Excellence Awards-on, Berlinben. Szintén ebben az évben egységes vállalatirányítási rendszert vezettek be az MVM Csoport 20 legfontosabb tagjánál, a beruházás kivitelezője fővállalkozóként a FORNAX SI Kft. volt az SAP Hungary Kft.-vel szoros együttműködésben. A projekt megfelelt a legmagasabb minőségi követelményeknek és radikálisan megnövelte a cég üzleti folyamatainak hatékonyságát, így abban az évben elnyerte a rangos SAP Quality Awards arany fokozatú díját.

A Fornax a világ szakmai konferenciáin – Külföldi szakmai jelenlétünk

Több más szakmai megjelenés mellett 2013 szeptemberében a Fornax-ot érte az a megtiszteltetés, hogy első magyar vállalatként előadást tarthatott Amerika és a világ talán legnagyobb informatikai konferenciáján, az Oracle OpenWorld-ön San Franciscóban. A vállalat több mint ezer pályázó közül kapott felkérést a szereplésre annak eredményeképpen, hogy az addigi Deutsche Telekom leányvállalatoknál végrehajtott sikeres EVENTUS bevezetéseket követően a montenegroi Crnogorski Telekomnál történt EVENTUS implementációnak köszönhetően a cég 2013-ban nagymértékű, 60%-os hatékonyságnövekedésről számolt be.

Szabványok – hatékony minőségirányítási rendszereink

A Fornax 2003 óta az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszernek megfelelően dolgozik és 2014-ben az elsők között építette ki és alkalmazza az új ISO 27001:2013 szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszert.

Fornax Zrt. ISO 9001 tanúsítvány
Fornax SI Kft. ISO 9001 tanúsítvány
Fornax ICT Kft. ISO 9001 tanúsítvány
Fornax Zrt. ISO 27001 tanúsítvány
Fornax SI Kft. ISO 27001 tanúsítvány
Fornax ICT Kft. ISO 27001 tanúsítvány