A Fornax-cégcsoport kiadványát itt tekintheti meg

Küldetésünk – Tradíció és innováció

A FORNAX a kezdetek óta hisz abban, hogy a tradíció és innováció csak együtt hozhat eredményt. Számunkra a siker záloga a jól képzett szakértői csapat, a változásra való képesség és a szakma iránti elhivatottság – szakembereink a feladatokra kihívásként tekintenek.
Felelős iparági szereplőként küldetésünk, hogy megoldásainkkal hatékonyabbá tegyük a szervezetek és cégek működését, fejlesztéseinkkel, termékeinkkel elősegítsük a vállalatok céljainak lendületes és produktív megvalósítását. Fontos számunkra, hogy a szakmánkban ne csak munkáink által teremtsünk értékeket, hanem a fiatal informatikus tehetségeket felkarolásával is támogassuk a hazai IT iparág fejlődését. Annak érdekében, hogy szakemberek a legegyedibb ügyféligényeket is ki tudják elégíteni komoly hangsúlyt fektetünk a technológiai változások és újítások követésére illetve a munkatársak folyamatos szakmai fejlődésére. A Fornax kísérletező és bátor szellemiségével célul tűzte ki az értékes szakemberek Magyarországon tartását is – többek között ez az, amely a Fornax több évtizeden át tartó folyamatos növekedését is biztosította.

A Fornax cégcsoportról – több, mint 30 éves jelenlét a hazai és nemzetközi IT piacon

A cégcsoport innovatív bátor fejlesztéseinek, kiemelten erős szakembergárdájának köszönhetően 1991 óta megkerülhetetlen tényező az informatikai szektorban. A Fornax név a hazai és nemzetközi IT piacon már több, mint 30 éves múltra tekint vissza, a 100 %-ban magyar tulajdonú informatikai cégcsoport mára egy számos tagból álló vállalattá nőtte ki magát. A kezdeti kísérletező szellemnek és a mostanra jócskán meggyarapodott nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a cég élen jár a legújabb technológiák felhasználásában és fejlesztésében. A Fornax 2019-ben ünnepelte 30 éves jubileumát.

Tevékenységek, szolgáltatások, kompetenciák – amire képesek vagyunk

A Fornax ICT komplex informatikai megoldások szállításával és testreszabásával, üzleti-, és munkafolyamatok informatikai támogatásával, optimalizálásával és automatizálásával, illetve alkalmazás-integrációval foglalkozik. A Fornax SI Nagyvállalati Megoldások Kft. amellett, hogy teljes körű szolgáltatásokat nyújt a vállalatirányítási rendszerek, az informatikai rendszer-integráció és a tevékenységkiszervezés területén, élen jár az ezekhez a területekhez köthető tanácsadói feladatokban is.
A Fornax Zrt. a kutatás-fejlesztés és a startup projektek támogatása mellett komplex megoldásokat kínál az üzleti életben fellépő különböző informatikai igényekre vonatozóan. Továbbá szakértő az országos lefedettségű informatikai rendszerek kiépítésében és egyéb pénzügyi informatikai megoldások területén is.
A kilencvenes évek végére a Fornax meghatározó pozíciót szerzett a közép-európai régió IT piacán is, így a hazai cégek mellett a társaság külföldi leányvállalatai Montenegróban (Fornax ME) és Horvátországban (Fornax HR) működnek, szintén informatikai területen.

Eventus – a Fornax hazai és nemzetközi díjat nyert megoldása

Az EVENTUS, a FORNAX cégcsoport saját fejlesztésű munkafolyamat- és munkaerő-kezelő szoftverrendszerét számos európai országban alkalmazzák és több hazai, illetve nemzetközi díjat is elnyert már.

Az Eventus kiadványát itt tekintheti meg

eventus_logo

Díjak, elismerések – vagyis amire büszkék vagyunk

A FORNAX nemzetközi terjeszkedését nemzetközi szakmai visszhang is követte, amely azóta több nívós díjat is magával hozott. A nagy áttörést akkor ünnepelhette a vállalat, amikor az EVENTUS rendszer megkapta a Global Awards of Excellence in Workflow ezüst díját. A nemzetközi díjat egy magyar elismerés követte, 2008-ban IT Business Leadership Award-dal jutalmazza az EVENTUS-t. 2011-ben a vállalat a Time Magazinban jelent meg, egy Magyarország gazdasági és technológiai fejlődésével foglalkozó cikkben.

A Fornax egyik legnagyobb sikerét 2012-ben aratta, amikor első helyen végzett az európai szoftverfejlesztők egyik legrangosabb versenyén, az European Software Excellence Awards-on, Berlinben. Szintén ebben az évben egységes vállalatirányítási rendszert vezettek be az MVM Csoport 20 legfontosabb tagjánál, a beruházás kivitelezője fővállalkozóként a FORNAX SI Kft. volt az SAP Hungary Kft.-vel szoros együttműködésben. A projekt megfelelt a legmagasabb minőségi követelményeknek és radikálisan megnövelte a cég üzleti folyamatainak hatékonyságát, így abban az évben elnyerte a rangos SAP Quality Awards arany fokozatú díját.

A Fornax a világ szakmai konferenciáin – Külföldi szakmai jelenlétünk

Több más szakmai megjelenés mellett 2013 szeptemberében a Fornax-ot érte az a megtiszteltetés, hogy első magyar vállalatként előadást tarthatott Amerika és a világ talán legnagyobb informatikai konferenciáján, az Oracle OpenWorld-ön San Franciscóban. A vállalat több mint ezer pályázó közül kapott felkérést a szereplésre annak eredményeképpen, hogy az addigi Deutsche Telekom leányvállalatoknál végrehajtott sikeres EVENTUS bevezetéseket követően a montenegroi Crnogorski Telekomnál történt EVENTUS implementációnak köszönhetően a cég 2013-ban nagymértékű, 60%-os hatékonyságnövekedésről számolt be.

Szabványok – hatékony irányítási rendszereink

A Fornax 2003 óta az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszernek megfelelően dolgozik, a tanúsítás folyamatos fenntartásával.

Fornax-cégcsoport ISO 9001 tanúsítvány

Fornax Zrt. ISO 9001 tanúsítvány
Fornax SI Kft. ISO 9001 tanúsítvány
Fornax ICT Kft. ISO 9001 tanúsítvány

2014-ben a cégcsoport az elsők között építette ki és alkalmazza azóta is az ISO 27001:2013 szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszert.

Fornax-cégcsoport ISO 27001 tanúsítvány

Fornax Zrt. ISO 27001 tanúsítvány
Fornax SI Kft. ISO 27001 tanúsítvány
Fornax ICT Kft. ISO 27001 tanúsítvány

2021-ben pedig Magyarországon az elsők között vezette be az ISO 37001:2019 szabvány szerinti Antikorrupciós irányítási rendszert:

ISO37001 Főtanúsítvány

A Fornax cégcsoport Etikai kódexét ide kattintva ismerheti meg.