Már elérhető a redinner alkalmazás legújabb verziója – Fornax fejlesztés

2016. 09. 05.

Nemrég tették közzé a Fornax által kifejlesztett új redinner pénztárca- és környezetbarát célú mobilalkalmazást, máris közel háromezren letöltötték. A friss verzió újabb előnye az alkalmazáson belüli fizetés, több étterem ajánlatainak megjelenítése és az éttermek térképes megjelenítése a felhasználó pozíciója alapján.

A Fornax 2016. év elején jött ki egyik új fejlesztésével, a redinner mobil alkalmazással, amely újfajta kapcsolatot teremt az éttermek és vendégeik között, emellett pénztárca- és környezetbarát megoldás. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az éttermekben záráskor megmaradt ételt jelentős árengedménnyel el lehessen adni. A redinner értesítést küld a regisztrált vendégeknek, akik eldönthetik, hogy rendelnek-e a zárásig átvehető ételekből. Így mindenki jól jár: az étterem minden adagot értékesíthet, míg a vendég jelentős kedvezménnyel juthat friss, finom ételekhez.

Az ötlet egy magyar startup vállalkozásé, a fejlesztés és a pilot üzemeltetés a Fornax nevéhez fűződik, míg a megjelenést, az arculatot az Adamsky Budapest tervezte. A megoldás elsősorban a mobilfizetés lehetőségét célozza meg és egyelőre Android mobil platformon fut.

Magyarországon naponta több millió adag étel készül a vendéglátásban. Ha a feleslegnek csak a töredékét meg lehet menteni, az már sikert jelent. Ez naponta akár több tízezer jóllakott felhasználót jelenthet.  Az első tapasztalatok igen pozitívak, hiszen az új alkalmazás próbaüzeme februárban volt az Infoparkban, és a zárás előtt kedvezménnyel kínált ételekre perceken belül érkeztek vevők – világosan látszott, hogy a modell működik. Szeptemberben közzétették a teszt alapján kifejlesztett új alkalmazást, és egy hét alatt máris közel háromezren letöltötték.

A redinner újabb verziója nemcsak kinézetében újult meg, de már képes a térképes megjelenítésre, az applikáción belüli fizetésre és arra is, hogy a felhasználók egyszerre több étteremből rendeljenek. A megoldás emellett azonnal értesíti a redinner tagokat az akciós kínálatokról, segítségével hatékonyabban összekapcsolhatóak a felek. A szolgáltatás GPS alapú, azoknak az éttermeknek az ajánlatairól küld értesítést, amelyek a felhasználó által beállított területen belül helyezkednek el. A Fornax fejlesztői az új alkalmazásba olyan szűrőket is beépítettek, amelyek segítségével az étel típusának megfelelően lehet választani. Így például ha valaki vegetáriánus menüt igényel, csak akkor kap értesítést, ha az étel megfelel saját beállított kritériumainak.

A menzákon és kifőzdékben leginkább délutánra maradnak az el nem fogyasztott adagok, ezért a redinneren is leginkább ebben az időszakban találhatunk magunknak ennivalót. A megoldás azonban lehetőséget nyújt arra is, hogy ha egy étterem fel szeretné pörgetni az üresjárati óráit, nyugodtan meghirdethet pár további akciós ajánlatot is. A redinner ötletgazdái első körben menzákat, éttermeket, pékségeket, cukrászdákat vonnak be a kezdeményezésbe, ha pedig a rendszer működik arra is nyitottak, hogy a redinner kínálatában élelmiszerbolti termékek is megjelenhessenek. A redinner megoldás következő fejlesztése a felhasználók visszajelzéseire, igényeire épül majd.

A redinner új verziója a Google Playen

Korábbi cikk a témában a linkre kattintva található

Az origo.hu interjúja az ötletazdákkal a linkre kattintva olvasható