Fornax a Redinner-rel a 10. Fenntarthatósági Napon

2017. 10. 12.

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Fenntarthatósági Nap a Telekom jóvoltából, mely egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok; ahol minden a fenntarthatóságról, a megoldásokról szól.

Az idei évben mi is meghívást kaptunk, hogy részt vehessünk kiállítóként a Redinner alkalmazásunkkal. A pénztárca –és környezetbarát célú mobilalkalmazásunkat 2017. júniusában Delfin-díjjal jutalmazták, az „Innováció a fenntarthatóságért” kategóriában, ezzel is bizonyítva a környezettudatosság, az innováció és a fenntarthatóság kapcsolatát.

Az első Fenntarthatósági Napra 2008-ban került sor, a 10. jubileumi FN pedig 2017. szeptember 30-án került megrendezésre az Akvárium Klubban. A merőben új szakmai esemény, sokkal lendületesebb, interaktívabb, hiperaktívabb és összetettebb, mint más hasonló szakmai konferencia. Itt a beszélgetések résztvevőinek olyan közszereplőket invitálnak, akik valóban hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, valamilyen kimagasló eredményt tudhatnak magukénak ezen a téren. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy igazán szakmai és pozitív üzenetekre fókuszáljanak, és  a témák tekintetében próbáltak az aktuális kérdésekre összpontosítani. A fenntarthatóság 3 pillérét – gazdaság-környezet-társadalom – körbejárva szekcióbeszélgetéseket szerveztek, ahol a meghívott szakértő vendégek segítettek betekintést nyerni aktuális fenntarthatósági problémákba és megoldási javaslatokat tettek, elmondták véleményüket.

Minden évben a rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol az előadásokon az elhangzottakat meg is lehetett nézni, tapasztalni. Az egész napos esemény célja minden évben, hogy a folyamatosan aktívan tartsák és bevonják a látogatókat. Így mertek kérdezni, kipróbálni, véleményt formálni, játszani…

Jövőre folyt. köv. Mentés másként!