Pénzügyi vezetőnk az 5percAdó.hu szakmai portálon publikál

2016. 07. 25.

Az 5PercAdó adózási és számviteli internetes szakportál felkérte a Fornax pénzügyi vezetőjét, hogy néhány, a munkája során felmerülő pénzügyi tapasztalatát ossza meg a „szakmával”.

Mátyás Csaba, a Fornax pénzügyi vezetője 2015-ben első helyen végzett az „Év Könyvelője” országos szakmai versenyen. Az elismerés apropóján kereste fel kollégánkat a több mint 16.000 regisztrált olvasóval rendelkező 5PercAdó adózási és számviteli szakportál, hogy a munkája során felmerült egy-egy aktuális témában összegyűjtött tapasztalatát ossza meg a „szakmával” is.

Pénzügyi vezetőnk a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, számvitel szakirányon Pro Universitate Juventutis kitüntetéssel végzett 2009-ben, melyet követően első szakmai tapasztalatait az egyik multinacionális könyvvizsgáló cégnél szerezte. 2011 nyarától az akkor megalakuló, az állami tulajdonba átvett kórházak felügyeletét ellátó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) számviteli vezetőjeként dolgozott, majd 2012 tavaszától a Fornax cégcsoport pénzügyi vezetője. Csaba a főiskola befejezése óta is folyamatosan képzi magát, legutóbb IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerinti) mérlegképes könyvelői képesítést szerzett.

„Üzleti tevékenységünk során időnként összetett adózási és számviteli témák merülnek fel, melyek egy részére könnyen és hamar találunk megoldást, azonban vannak olyan kérdések, melyek megválaszolása hosszabb kutatást, jogszabály-értelmezést, esetleg állásfoglalások megkérését teszik szükségessé. Ezek a komplex válaszok minden bizonnyal mások számára is érdekesek lehetnek” – mondta a szakember.

Publikációi a következő linken érhetőek el: http://5percado.hu/author/csaba-matyas-2/