Mátyás Csaba, a Fornax pénzügyi vezetője ismét az Év könyvelője díj kitüntetettje

2016. 02. 04.

A múlt évi második helyezés után Mátyás Csaba 2015-ben első helyen végzett az „Év Könyvelője” országos szakmai versenyen.

Idén negyedik alkalommal szervezték meg „Az Év Könyvelője” és „Az Év Adótanácsadója” versenyt. A díjakra évről- évre egyre többen pályáznak, 2015-ben már több mint 2500 könyvelő és adótanácsadó adta be jelentkezését az országos megmérettetésre. A verseny fél éven keresztül zajlott, az első fordulón egy írásbeli vizsgát tettek a jelentkezők, a második körben pedig neves szakmai zsűri előtt kellett bizonyítaniuk tudásukat és rátermettségüket, írásban és szóban egyaránt. A második forduló versenybírái a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, Dr. Pál Tibor és alelnöke, Dr. Hegedűs Mihály; a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke, Dr. Herich György és alelnöke Rabb Andrea, valamint Munkácsi Márta okleveles adószakértő, okleveles könyvvizsgáló voltak. A díjakat a győzteseknek Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkár adta át.

Mátyás Csaba a Fornax pénzügyi vezetője idén első helyen végzett az „Év Könyvelője” országos szakmai megmérettetésen. Csaba már a múlt évben is pályázott a díjra, 2014-ben a második helyen végzett.

Csaba kisgyermekként nem könyvelői pályáról álmodott, később kamaszként is egészen más dolgok érdekelték, zenész szeretett volna lenni. Egy családi anekdota azonban mégis arra enged következtetni, hogy talán már akkor is benne volt a levegőben, hogy Csaba a pénzügyi vonalat választja majd. A történet szerint ugyanis egyszer még kisgyerekként megkérte szüleit, hogy magyarázzák el neki, hogy az a bizonyos „nyugtával dicsérd a napot” mondás mit jelent, vagyis miért kell azzal a vásárlás után kapott kis cetlivel dicsérni a napot. Szülei persze megnyugtatták, hogy az a bizonyos nyugta nem azonos azzal a másik nyugtával.

A gyerekkori anekdotából fakadó sejtés végül beigazolódott, mivel az Erkel Ferenc Zeneiskola jazzdob tanszakát a BGF-Pénzügyi és Számviteli Karára váltotta fel, ahol 2009-ben „Pro Universitate Juventutis” kitüntetéssel végzett. A dobot és más ütőhangszereket tehát a számviteli törvényre és az Excel táblákra cserélte – a mi legnagyobb örömünkre, hiszen Csaba már negyedik éve vezeti a Fornax pénzügyi csapatát.

Gratulálunk Csaba 🙂

További részletek: http://5percado.hu/megvan-2015-ev-adotanacsadoja-es-2015-ev-konyveloje/

A díjátadót követően rögzített interjú: http://5percado.hu/ismerje-meg-az-ev-konyvelojet-video/