Rendhagyó tavasz a Fornax-nál

2020. 06. 04.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Fornax-cégcsoportnál meghozott döntések elsődleges szempontja a munkatársak biztonsága és egészségének védelme, a szakmai és gazdasági megfontolások mellett.

A Fornax-cégcsoport a munkatársak egészségének és biztonságának érdekében elsők között, már március közepén otthoni munkavégzést vezetett be valamennyi munkavállalója számára. Mivel a home office lehetősége és rugalmas kezelése régóta jelen van a Fornax szemléletmódjában, ennek is köszönhetően az otthoni munkavégzésre való átállás 24 órán belül megtörtént, és a cégcsoport több, mint 120 munkatársának  nagy része jelenleg is otthonról látja el feladatait.

Áprilisban minden munkatársunk számára tanúsítvánnyal rendelkező védőfelszerelésekből álló óvintézkedési csomagot juttattunk el FFP2 minősítésű maszkokkal, védőkesztyűkkel, kézfertőtlenítővel és immunrendszert támogató vitaminokkal – célunk az volt, hogy ezzel is hozzájáruljunk a koronavírussal szembeni védekezéshez.

Cégcsoportunk legfőbb értéke a kiváló szakemberekből álló munkavállalói csapat, ezért a járvánnyal kapcsolatos korlátozások jelenlegi enyhítése ellenére is változatlanul biztosított az otthoni munkavégzés lehetősége minden kollégánk számára, aki szívesebben dolgozna még otthonról. Az irodába heti néhány napra visszatérő munkatársaink komfort- és biztonságérzetét kihelyezett maszkokkal, védőkesztyűkkel és  szenzoros infrás kézfertőtlenítő állványokkal támogatjuk, valamint lehetőséget biztosítunk a koronavírus-gyorsteszt elvégzésére is, természetesen egészségügyi-szakszemélyzet közreműködésével.