Karácsonyi Fornax összefogás a Cseppkő Gyermekotthon javára

2019. 12. 18.

A Fornax cégek és a munkatársak idén is karácsonyi gyűjtést szerveztek a Cseppkő Gyermekotthon lakói számára. A közös összefogás során főleg sportszer, szabadidős-, illetve kisebb informatikai eszköz gyűlt össze.

A második kerületben működő Cseppkő Gyermekotthoni Központ 54 éve nyújt otthont olyan fiatalok számára, akik nem élhetnek vér szerinti családjukkal. A támogató intézmény közel 270 gyermekről gondoskodik, akiknek a többsége 10 éven felüli, de az intézményben kisgyermekek is élnek és óvoda működik, valamint az ápolási hálózaton keresztül csecsemőket is ellátnak.

A gyermekotthon költségvetéséből nehezen gazdálkodhatók ki azok a szabadidős, informatikai és sporteszközök, amelyek a gyerekeknek hasznosak és örömet szereznek, de az intézmény fenntartásán kívül esnek.

A Fornax cégcsoport munkatársai ezért tavaly decemberben szerveztek először karácsonyi gyűjtést a gyermekotthon lakói számára, amit idén a cégekkel kibővítve, nagyobb körben hirdettek meg a Fornax-on belül. A munkatársak idén decemberben is sok ajándékkal (elsősorban sportszerekkel és szabadidős eszközökkel) járultak hozzá a karácsonyi ajándékgyűjtéshez, a Fornax cégek pedig kisebb informatikai eszközökkel támogatták a gyermekotthont.

Az ajándékok átadására 2019. december 18-án került sor a Cseppkő utcai Gyermekotthonban, ahol az intézmény vezetője, dr. Herczeg Krisztián vette át azokat a Fornax munkatársaitól, és mondott köszönetet a közös összefogással megvalósított gyűjtésért a Fornax cégcsoportnak és munkatársainak.