Csodalámpa Alapítvány: 3756 beteljesült gyerekálom – A Fornax támogatásával

2019. 12. 06.

Magyarországon másfél naponta egy életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermek kívánsága teljesül. A Csodalámpa Alapítvány nemcsak ajándékokat és élményt ad a beteg gyerekeknek, hanem bátorítást és reményt is. A Fornax több mint egy évtizede segíti az alapítvány munkáját.

Az országos kívánságteljesítő hálózat átlagban éves szinten 260 kérést teljesít, amelyet életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek álmodnak meg.

A közhasznú szervezet a mecénások segítségével az elmúlt több mint egy évtized alatt 3756 kérést valósított meg, tevékenysége a gyermekek gyógyulásában óriási segítséget jelent. A komoly betegséggel küzdő fiatalok számára reményt és lendületet ad az a tény, hogy a néha lehetetlennek tűnő álmok is megvalósulhatnak.

A hálózat munkatársai Európa határain belül korosztályoknak megfelelő tárgyakkal és programokkal valósítják meg a gyerekek különböző óhajait.

Az alapítvány kommunikációs szakértője, Felkai Márta szerint a gyerekek fantáziája a kívánságok terén is határtalan. A szervezők idén is találkoztak igen különleges kérésekkel. Voltak, akik Máltára utaztak delfint simogatni, vagy csúszdát és mászókát szerettek volna, mások az állatkertbe vagy lovagolni vágytak.

Egy kislánynak például Lakatos Márk stylist ajándékozott a Vámpírnaplókból ismert vámpírosruházatot, egy mozgásában korlátozott gyerek pedig egy egyedi oroszlánfejes botot kért, hogy ez a különleges eszköz segítse őt a járásban. A Csodalámpa szervezésében két fiatal még Ed Sheeran-nal is találkozhatott egy nyári budapesti fesztiválon.

A Fornax hisz abban, hogy az álmok megvalósulhatnak – hiszen a közel 30 éves cég egy néhány fős kisvállalkozásból nőtte ki magát egy jelenleg 150 fős cégcsoporttá – ezért is tartja nagyra és támogatja évről évre a már 16 éve működő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét.