12 év, 2994 megvalósult álom! – A Fornax a Csodalámpa Alapítvány támogatója

2016. 12. 02.

Az országos kívánságteljesítő hálózat az álmok megvalósításával reményt és erőt ad a bátor beteg gyerekek számára. A Fornax, ahogy már több mint tíz éve, idén is támogatja a CSODALÁMPA Alapítványt.

A közhasznú szervezet évente 250-280 életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerek egy-egy saját kívánságát teljesít – az elmúlt 12 év alatt 2994 álmot valósított meg!

A Fornax szívén viseli az életveszélyesen beteg gyerekek sorsát, ezért támogatja már sok éve a Csodalámpa munkáját. Az alapítvány a mecénások segítségével boldogságot hoz a bátor, komoly betegséggel küzdő gyerekek életébe és nagymértékben segíti a gyógyító munkát – hiszen a lelki támogatás nagy lendületet és reményt képes adni a gyógyulásra. A megvalósult kívánságok képesek megtörni a hosszú kezelések keserű rutinját nemcsak a gyerekekben, de a szülőkben is.

A kérésekből kiderül, hogy a fiataloknak műszaki eszközökre lenne nagy szüksége, többen szeretnének új szobabútort, vagy kerti játszóteret, vagy zeneszerszámot. Vannak olyanok is, akik egy nemzetközi focimeccsre szeretnének kilátogatni vagy találkozni kedvenc színészükkel sportolójukkal, de néhány kisgyerek minden álma az, hogy egyszer eljusson egy strandra, a Balatonra, vagy egy világvárosba.

Legyen szó akár „hétköznapi” kívánságról, akár különleges kérésről, ezek a célok jelentik a gyerekek számára a bizakodást. Az „egyszerű” kérések mellett a „képtelen, lehetetlen” óhajok által kicsit kinyílik a betegszoba beszűkült világa.