Gyermekvasút Gyereknap 2015

2015. 06. 08.

Kihagyhatatlan program volt kicsik és nagyok számára a május 31-ei Gyereknap Hűvösvölgyben. A rendezvényt a Fornax támogatta és munkatársai is ellátogattak az eseményre.

A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút – ahol a szolgálatot teljesítő ifjú vasutasok lelkesen és persze felelősségteljesen szervezik a Gyermekvasút életét – még a felnőttek szívét is megdobogtatja, pláne a gyerekekét! Főleg ha idén egy Gyermeknapot is szerveznek a Hűvösvölgyi Állomásra sok ingyenes kikapcsolódási lehetőségekkel és koncerttel! Kihagyhatatlan program volt tehát kicsiknek és nagyoknak a május 31-ei Gyereknap Hűvösvölgyben, amelyre a Fornax munkatársai is ellátogattak. A résztvevők láthatták többek között Fülöp Tibor bűvészmutatványait, a Taiko Hungary japán dobelőadását, a színpadon fellépett Kovácsovics Frizsina, az Apacuka zenekar és az Animal Cannibals is.

A színpadi programok mellett a Gyermekvasút számtalan egyéb programmal készült az odalátogatók szórakoztatására. A vonat szerelmesei kipróbálhatták a kerti vasutat és hajtánypályát, illetve volt favonatos játszóterepasztal és modellvasút-bemutató is. A Gyermekvasút Magyarországon egyedülálló villamos modulrendszere jelenleg 25 méter hosszúságú. A vágányhálózat és terep is budapesti jellegű, több olyan elemmel, amely a valós életből vett példa alapján készült. A kiállításon ennek egy részét is megtekinthették a modellkedvelők a változatos villamosparkkal együtt. A sok érdekesség mellett aznap a fő attrakció természetesen maga a Kisvasút volt, amelyen aznap a gyerekek ingyen utazhattak. A rendezvényt a Fornax is támogatta.