Lelkes Fornax futóink először teljesítették a Wizz Air Budapest Félmaratont

2017. 09. 22.

Sportos kollégáink először indultak a 2017. szeptember 10-én megrendezett 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon. Versenyzőink két trióban neveztek, és mind a két vegyes triónk váltóba futották le a 21 kilométeres távot.

Minden idők legtöbb külföldi résztvevőjével és legtöbb páros nevezőjével zajlott a 2017-es Wizz Air Budapest Félmaraton. Az idei évben közel 15.000 futó vett részt Magyarország egyik kedvenc futó eseményén, ahol sokan egyénileg is vállalták a távot, és voltak akik babakocsival indultak el a rajtvonaltól.

A Budát és Pestet egyaránt keresztülszelő útvonal most is Budapest legszebb részeit érintette. A mezőny a Városligetből indulva végigfutott az Andrássy úton, érintve a Hősök terét, majd  át Budára a Várkert Bazár mellett, így futólépésben gyönyörködhettek a Halászbástya, a Gellért hegy és a napsütötte Duna látványában. Az élményhez garantáltan sokat hozzátett az a 16 zenei pont, amely a futók és szurkolók szórakoztatását egyaránt szem előtt tartotta.

A cél a Városligetben volt – a sikeres célba érkezőket, a mezőnynél is népesebb nyüzsgő szurkolótábor várta. Idén is igazi fesztiválhangulat volt. Már szombat óta dübörgött a zene, a felkészítés, különböző játékok, akár az utolsó pillanatban beszerezhető felszerelések, egészségtudatos és ízletes csemegék tömkelege és egy igazi vásári forgatag fogadta az érdeklődőket, résztvevőket.

Szerencsére az idő is kegyes volt a versenyzőkhöz, így igazi élmény volt mindenki számára a rendezvény.

Gratulálunk kollégáinknak a bámulatos és kitartó teljesítményükhöz. Várjuk a folytatást és további sikereket kívánunk.

Hajrá-hajrá!