Futás! – A Fornax a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón

2016. 06. 25.

A Fornax a hagyományokhoz híven most is képviseltette magát az idei K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyen június 12-én.

Az idei egyik legnagyobb sporteseményen a kellemes hűvös időjárás is segítette a jó eredményeket. A programon a Futanet rendezvényeihez hasonlóan kiváló volt a hangulat, utcazenészekkel és önkéntesekkel fűszerezve, akik a családtagok és barátok mellett kitartóan buzdították a futókat.

A futók az Ötvenhatosok teréről indultak és szintén ide értek célba a klasszikus 42,195 kilométeres maraton táv teljesítése után. A rendezvényen múlt évhez hasonlóan egyéniben és váltóban is lehetett indulni – a Fornax vegyes váltó csapatának tagjai 7-7 kilométert teljesítettek, összesen 4 óra 2 perc 33 mp alatt.

Ahhoz, hogy a stafétabot átadásakor a drága percek ne vesszenek kárba igazi koncentrációra és összehangolt munkára volt szükség. A futók a boxokban várakoztak, és ha nem voltak elég szemfülesek nem találtak egymásra váltópontokon, ami persze komoly időveszteséggel járt. A Fornaxosok korábban odamentek és folyamatosan tájékoztatták egymást arról, hogy a következő futó mikor ér be, hogy mikor eljön az idő azonnal készen álljanak a cserére – addig pedig lelkesen melegítettek. Ehhez igazi csapatmunkára volt szükség.

Ez idén a Fornax második hasonló megmérettetése, de a futást és futballozást kedvelő kollégákra még vár legalább egy rangosabb futóverseny és egy nyári nemzetközi focikupa is, amelyekről szintén beszámolunk majd a Fornax oldalán.