Új Fornax fejlesztői központ nyílt Veszprémben

2016. 01. 20.

A Fornax új veszprémi irodájában dolgozó munkatársak az Eventus munkafolyamat és munkaerő-kezelő szoftver termékfejlesztésén dolgoznak, a fejlesztői központ emellett lehetőséget teremt egy eredményes szakmai együttműködésre a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi Egyetemmel is.

A Fornax cégcsoport a közelmúltban új vidéki irodát nyitott Veszprém belvárosában, amelyben informatikai fejlesztési központot alakított ki. A választás többek között azért esett a „királynék városára”, mert a Közép-Dunántúli régió megyei jogú városában évtizedek óta nívós informatikai képzés folyik. A Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara magas szintű, gyakorlatban is jó használható tudással felvértezett fiatalokat bocsát a munkaerőpiacra, akiknek a Fornax ICT hosszú távú, versenyképes munkalehetőséget tud kínálni. Másrészt a Fornax ICT a kutatás-fejlesztési feladatait színvonalas együttműködő partnerekkel szeretné megvalósítani, így a győri Széchenyi Egyetem mellett a Pannon Egyetemmel is partnerségi együttműködési megállapodást kötött.

Az új egyetemi együttműködés első lépéseként Nagy Zoltán a Fornax ICT ügyvezető igazgatója ősszel szakmai előadást tartott a Pannon Egyetem informatikai hallgatói számára, amelyen az érdeklődőkkel megosztotta több évtizedes tapasztalatait a vállalati életből merítve.

A Fornax ICT új irodájában január elején szakmai vezető irányításával öt junior szoftverfejlesztő kezdte meg munkáját.  A cégcsoport rövid távú tervei között szerepel a fejlesztő központ folyamatos fejlesztése, jelentős bővítése.

A fél éves szakmai képzéssel párhuzamosan az új kollégák feladata az nemzetközi és hazai díjakat is elnyert Eventus megoldás házon belüli eljárásainak innovációja valamint a termékfejlesztési feladatok ellátása. A kutatás-fejlesztés mellett a szakemberek komoly hangsúlyt fektetnek a dokumentálásra, a módszertanok kialakítására, használatára és a tesztelésére is.

Az ifjú munkatársak számára az első időszak tehát az oktatásról és tanulásról szól majd – a tudást pedig az ICT szakértő kollégáitól szerezhetik meg, akik már egészen a kezdetekkor, azaz a Fornax saját fejlesztésű Eventus megoldásának megszületésénél is jelen voltak és aktívan részt vettek a platform kialakításában.

Nagy Zoltán szerint a cél az, hogy az egyedi igényeket kielégítő fejlesztések mellett megszülessen az Eventus folyamat- és munkaerő menedzselő rendszerének következő generációja.