Fornax az agrárinformatikában – Előadás az Agrárinformatikai Akadémián

2017. 06. 02.

A Fornax üzletfejlesztési igazgatója nemrég előadást tartott az Agrárinformatikai Akadémia soron következő gödöllői előadássorozatán NAK-SZIE-AgroIT klaszter rendezvényén „Mitől jó egy agrárinformatikai fejlesztés?” címmel.

Az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös eseményét, az Agrárinformatikai Akadémia előadássorozatának ötödik rendezvényét ezúttal a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán tartották meg.

A szaktanácsadói továbbképzési programon dr. Nagy Zsolt, a Fornax cégcsoport üzletfejlesztési igazgatója előadást tartott a talajtömörödés okairól és megszüntetésének agrotechnikai módszereiről.

Dr. Nagy Zsolt beszédében kiemelte a mezőgazdasági informatikai fejlesztések jelentőségét, és ezzel párhuzamosan utalt arra, hogy a fejlesztések fontosságát már a piac is időben felfedezte. A befektetői oldalon a pozitív várakozást jelzi, hogy az elmúlt 5 évben nemzetközi szinten is drasztikusan többszörösére növekedett​ az agrotechnikai befektetések száma és értéke.
Az előadás során szó volt a mezőgazdasági hozamok növelésének fontosságáról, a támogatások várható csökkenéséről, illetve a talajtömörödés problémájáról – amely a magyar mezőgazdaságot is nagy mértékben sújtja. A szakértő emellett röviden bemutatta a Fornax cégcsoport jelenlegi ezirányú fejlesztését, illetve szakmai diskurzus indult a szaktanácsadói tapasztalatok  megvitatására, kielemzésére.

Az érdeklődők hallhattak még dr. Szabó Istvántól, a Szent István Egyetem rektor helyettesétől az agrárinformatika szakmai érdekességeiről a SZIE oktatási és kutatási portfóliójában.  Ezt követően pedig Prof. Dr. Fenyvesi László egyetemi tanár a talajt fenyegető degradációs folyamatok és a talajtömörödés kérdését elemezte.

Eventus Agro: http://eventus.eu/hu/agriculture/