#SOHAVÉGETNEMÉRŐS zenés játékfilm a Fornax támogatásával

2016. 11. 29.

December 1-jétől látható a mozikban a Fornax által támogatott #Sohavégetnemérős c. zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak.

A #Sohavégetnemérős egy olyan generációs film, amely a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja –  szinte minden alkotója harmincon inneni. A film története öt városban – Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron – és egy áruházban játszódik. A címében, témájában, megvalósításában és forgalmazásában is formabontó filmet várhatóan ősz végén láthatják majd a magyar nézők, először az országszerte cirkáló Mozgó Mozik segítségével és a Fornax támogatásával.

A Fornaxot több, mint negyed évszázada bátor, fiatal tehetségek indították útjára és mára egy több vállalatból álló sikeres cégcsoporttá nőtte ki magát. Ezért a cégcsoport hisz a fiatalokban és hisz a tehetségekben. A Fornax szlogene nem véletlenül a „Tradíció és innováció”, hiszen vállalat az alapvető értékekre és hagyományokra épít, de tudja, hogy emellett a világot és az informatikai szektort az innováció és az új ötletek viszik előre – ezért támogatja a #Sohavégetnemérős mozifilmet.

Az alkotás nem dokumentum- vagy koncertfilm, hanem egy izgalmas, újszerű forma, erre utal a film címe is a Wellhello Rakpart c. slágeréből: “Játsszunk sohavégetnemérőset!” A filmben az eddig ismert Wellhello-slágerek mellett vadonatúj, kifejezetten a filmhez készülő dalokat is láthatunk, hallhatunk majd.

A #Sohavégetnemérős egy összetorlódott generáció – késő tizenévesek, huszonévesek és kora harmincévesek – nyári kalandjait villantja fel. Megjelenik benne minden számukra létfontosságú motívum: az egész életüket uraló online szféra (Facebook, Instagram, Tinder, Snapchat) mellett a bulik, koncertek, fesztiválok világa is kirajzolódik. Lájkoljuk a pillanatot, legyünk egyszerre mindenhol, különben lemaradunk az életről, vagy amit annak hiszünk.

A formabontó forgalmazásért az évek óta sikeresen működő Mozgó Mozi nevű vállalkozás felel majd. A kisvárosok kínzó mozi hiányának enyhítésére született Mozgó Mozi – mielőtt a #Sohavégetnemérős a mozikba kerülne –, 50 nap alatt, 100 olyan vidéki magyar városba juttatja majd el a filmet, ahol már nincs filmszínház. A vetítési időszakot követően az alkotás DVD-n is megjelenik. A film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel.