Fornax Innovációs Piknik – kötetlen szakmai párbeszéd

2016. 06. 05.

Interaktív kötetlen beszélgetés, tapasztalatok átadása, sok élmény és tapasztalat – ez jellemezte a Fornax cégcsoport első Innovációs Pikniket a Loffice kellemes környezetű irodájában.

Akit érdekelnek a technológiai újdonságok és az aktuális, gazdaságot mozgató üzleti modellekkel kapcsolatos hírek, vagy kíváncsi mások szakmai véleményére, annak ott volt a helye az első Fornax Innovációs Pikniken.

Az új Fornax kezdeményezés célja az volt, hogy a cégcsoport egy kötetlen informatív rendezvény keretében rendszeres fórumot biztosítson a leányvállalatok dolgozói számára a közös szakmai párbeszédre önszerveződő jelleggel. Az Innovációs Pikniken lehetőség nyílt újszerű megoldások és üzleti modellek körüli interaktív eszmecsere kialakítására, a felgyülemlett ötletek, tudás és tapasztalat megosztására és megvitatására. Az önkéntes eseménysorozat minden munkatársnak szólt, aki szívesen részt vesz egy-egy iparág újdonságainak feltérképezésében, vagy aki pusztán arra érez késztetést, hogy találkozzon a kollégákkal egy kötetlen délutáni szakmai beszélgetésen.

Az első Innovációs Pikniken két nagyobb szakmai jelenlétről is részletes beszámolót hallhattak az érdeklődők. Kollégáink részt vettek a hannoveri CeBit-en, a világ egyik legnagyobb informatikai szakkiállításán és vásárán is, ahol a szakmai kapcsolatok bővítése mellett több potenciális jövőbeni partnerrel is egyeztettek. Legrövidebb távon az újdonságok közül várhatóan a kiterjesztett valóság megoldások jelenhetnek meg a Fornax ICT portfoliójában.

A másik hasonlóan világméretű szakmai esemény a TM Forum, ahol a cégcsoport az Eventus megoldásával egyedüli magyar kiállítóként vett részt Nizzában. Ezen a fórumon olyan elismert globális Telco szállítók között kapott lehetőséget megmutatnia saját Eventus termékét, mint például a Netcracker az Ericsson vagy a Huawei. Emellett nagy szakmai elismerésnek számít, hogy Eventus megoldásának E.Fault@CC modulja felkerült az idei TM Fórum listájára is.

A kollégák rengeteg érdekes és hasznos tapasztalattal gazdagodva tértek haza a két rendezvényről, ezért volt mit mesélni az érdeklődők számára. A Loffice iroda Box helyiségének inspiráló atmoszférája kiváló teret biztosított az első Fornax Innovációs Piknik számára.