Feledhetetlen feltöltődés – Fornax csapatépítés Visegrádon

2016. 05. 19.

A Fornax csapata kiszakadva a megszokott irodai környezetből egy izgalmas és szórakoztató programokkal teli hétvégét töltött együtt a visegrádi Mogyoróhegyen.

Pihenés és kikapcsolódás nélkül nincs hatékony és igazán eredményes munka – néha fontos a napi teendőket és megoldásra váró problémákat hátrahagyni és kiszakadni a hétköznapokból – persze mindezt együtt a Fornax csapattal, ezért a cégcsoport egy része egy napsütéses tavaszi hétvégére leköltözött Visegrádra.

A nap projektbeszámolókkal kezdődött, ahol a vezetők tájékoztatták a többi kollégát és partnereinket az éppen futó feladatokról, a már sikeresen befejeződött projektekről és információt adtak a jövőbeli tervekről.

A csapatépítő tréning ezután kezdődött, ahol egy igazi testet és agytekervényeket megmozgató feladatot kellett megoldaniuk, ahol bizony a kreativitásra is nagy szükség volt. A csoportok egy adott alap favázból és egyéb alapanyagokból kiindulva versenyautót építettek. Az elkészített járgányoknak azonban működniük is kellett, ráadásul külsőleg esztétikusnak és mutatósnak kellett lenniük A járművek összeszerelése után ugyanis a csapatoknak „el kellett adniuk” saját alkotásukat, egy kortes beszéd keretében. Az alkotói fantázia szárnyra kapott, színes, egyedi, humoros és rendkívül különleges négykerekűek születtek. Volt köztük klasszikus tűzpiros Ferrari, esküvői nászautó, a MadMax filmből kiszabadult rózsaszín szörnyeteg, a természet értékeit megóvó ökoautó, a biztonságot előtérbe helyező csigusz automobil, a pozitív érzelmeket kihangsúlyozó szeretetjárgány, aztán egy masszív terepjáró és a női értékeket előtérbe helyező BianCar, melynek, a csapat egyetlen női tagja Bianka volt a pilótája. Ezután jött csak az időmérő verseny, ahol a motorok teljesítménye, a karosszériák biztonsága, valamit a pilóták technikai tudása mérettetett meg – de a legtöbb az autókat toló kollégákon múlt, akik hátulról lelkesen hajtották a megalkotott járgányokat. Végül a Láda Derby verseny győztes kupáját a 7. számú masszív terepjáró csapattagjai vehették át, az F7-es modell, amely Fornax színekben pompázott.

A kihívásoknak itt még nem volt vége, aki a nap folyamán esetleg nem élte ki alkotói képességeit, az a főzésben megtehette. A következő feladat ugyanis a bográcsfőző verseny volt, amelyre a csapatok előre lelkesen készültek. Volt, aki különleges fűszerekkel vagy a csapatkohéziót erősítve egyenpólóban főzött, más pedig titkos főzési fortélyokkal igyekezet megbolondítani a kulináris műalkotást, amelyet később a zsűri szigorúan pontozott. Az elfogulatlan „bíráló bizottság” végül a csirkepörköltet tartotta a legfinomabbnak, de a többi bográcsban is szintén íncsiklandozó étkek készültek – az egész erdészeti iskola bogrács illatban fürdött.

A csapatépítőre a koronát az esti buli rakta, ahol mindenki kiengedhette a fáradt gőzt, táncolhatott hajnalig, amihez a talpalávalót egy zenei együttes adta.

Ez a tavaszi visegrádi hétvége emlékezetes szórakozás volt minden Fornaxos számára,akik szép emlékekkel tértek haza.

montazs1jovegso