„Challenge 24” – 12. Nemzetközi programozó verseny

2012. 05. 29.

2012. május 10-én rendezték meg „Challenge 24” elnevezéssel a XII. BME Nemzetközi 24 órás Programozó versenyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), melyet a Fornax ICT Kft. gyémántfokozatú szponzorként támogatott.

A Challenge24 az elmúlt években az egyik legjelentősebb programozó versenyévé nőtte ki magát, így ‘szoftvercég’ lévén a Fornax ICT is támogatta a verseny megvalósulását. A BME által szervezett „Challenge 24” programozó verseny gyémántfokozatú támogatójaként fontosnak tartotta, hogy hozzájáruljon a tehetséges fiatal informatikusok nemzetközi szintű megmérettetéséhez.

Az orosz Havka-papstvo győzelmével zárult az idei 12. Nemzetközi 24 órás Programozó verseny. A megmérettetésre három magyar csapat került be az előválogatóról, melyen a grotzsch_men nevű magyar csapat 10 ponttal csúszott le a dobogó harmadik helyéről.

A verseny szombaton 9 órakor kezdődött és másnap 9 óráig tartott, melyen a korábbi évekhez hasonlóan, változatos feladatokat kellett megoldani. Köztük több interaktív feladat is szerepet kapott, így a csapatok egymás elleni játéka izgalmas csatákat hozott a ww3 nevű stratégiai játékban, vagy az Airhockey 30 csapatos verziójában. Az egyéni feladatok között szerepelt egy TV-s feladat, melyben az analóg TV jel dekódolása után ellenséges repülőgépeket kellett felismerni. Mindhárom feladatot nyomon lehetett követni kivetítőkön, így a kívülállók számára is élvezhetővé téve a versenyt. Az életből vett feladat volt Wheelchair, mely során, egy labirintuson kerekesszékkel kellett átjutni.

A záró ünnepségen, a vándorkupát a Havka-papstvo csapat vihette haza. Hagyományteremtő céllal, idén először, egyedi gyűrűt kaptak a nyertes csapat tagjai, mellyel a szervező egyesület szeretné a tradicionális versenyek közé emelni a Challenge24-et.