…majd körbefutjuk a Földet – Fornax a Vivicittán

2016. 04. 25.

A Fornax futó csapata idén is megmutatta, hogy az állandó ülőmunkát végző informatikusaink is lehetnek sportosak és egészségtudatosak és a szakmai kihívások mellett egyéb megmérettetésekre is nyitottak.

Egy tucat Fornaxos kolléga is elindult az idei Vivicittá Futáson. A cégcsoportnál az ülőmunkát igénylő informatikai feladatok ellátása mellett ugyanis nagyon sokan hódolnak a testmozgásnak, űznek profi szinten különböző sportokat – azaz tudják, hogy a testedzés is fontos a hatékony munkához és teljes, boldog élethez. Nyitottak a világra, az új dolgokra és persze a kihívásokra, legyen szó szakmáról vagy sportról.

A cégből többen magas szinten űzik a brazil Jiu-Jitsu harcművészetet, amely a világ legszofisztikáltabb földharci központú küzdősportja. A cégcsoport menedzsmentjének egyik tagja BinduSar jógaoktató. A rengeteg futó munkatárs mellett komplett focicsapat is kijön a bőrt rúgó Fornaxosokból, akik heti több alkalommal edzenek, hogy a legjobbak legyenek. Vannak vagány ejtőernyősök, salsa táncosok, nyertes curlingesek, golfosok, egy lelkes és kitartó TRX-es lánycsapat, tollas sportban jeleskedő játékosok és még csocsóversenyző is. A Fornaxos csapatból többen búvárkodnak, lőnek, nem is egy Fornaxos a Cessna repülés szerelmese, és van szkanderbajnok is. Emellett van egy olyan futó is, akinek a munkahelyi kihívások mellett az az egyik kitűzött célja, hogy körbefussa a Föld átmérőjét. Farkas Levente a 5004 km-nél tart, és a Vivicittán ehhez hozzátett még 10 km-t.

A vegyes összetételű Fornax mezőny összes tagja sikeresen teljesítette a versenyt 7 km, 10 km és félmaraton távban, ahol nemcsak fejlesztők, de más területen dolgozó kollégák is indultak.

A kollégák régóta keményen készülnek a versenyre, az edzettségi szintjük így tökéletes, a hangulat kiváló volt, és az idő is a futóknak kedvezett. Több Fornaxos munkatársnak a családtagja is kijött szurkolni, több kismama is ott szurkolta kordonok mögött. Nemcsak ezért jó Fornaxosnak lenni J