Új NMHH Tájékoztatási Ügykövető Alkalmazás a Fornax Eventus megoldásával

2020. 09. 15.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztálya a meglévő Tájékoztatási Ügykövető Alkalmazás rendszerét (TÜA) 2020 februárjában egy hatékony, Eventus alapú platformmal váltotta ki. Az új megoldásnak köszönhetően a felhasználók mostantól egyszerűbben és gyorsabban tudják elvégezni feladataikat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztálya 2012-ben vezette be a Tájékoztatási Ügykövető Alkalmazást (TÜA), amelynek célja az osztály különböző ügyfélszolgálati csatornáin (telefon, személyes, e-mail, posta, web) beérkezett megkeresések nyomon követése és kezelése.

Az NMHH korábbi, saját fejlesztésű Lotus Notes/Domino alapú TÜA alkalmazása integrált kapcsolattal rendelkezett a hatóság kiváltás alatt álló levelező programja és a szintén kiváltás alatt álló iratkezelő rendszere felé. Az NMHH informatikai stratégiájával összhangban szükségessé vált a szoftver technológiai platformjának cseréje. Az NMHH a korábbi alkalmazását 2020-ban kiváltotta egy hatékony, Eventus alapú platformmal. A felhasználók (ügyintézők) a kialakított rendszerben gyakorlatilag a korábbi, megszokott folyamatok mentén folytathatják napi tevékenységüket, az új architektúrának köszönhetően pedig az adott feladatokat egyszerűbben és gyorsabban tudják elvégezni.

Az új, Eventus platformon megvalósított üzleti funkcionalitás biztosítja egyrészt a meglévő rendszer kiváltását, továbbá a Microsoft Exchange levelező rendszerhez, valamint az NMHH DMS iktatórendszeréhez történő integrációját is.

Az év februárja óta sikeresen működő megoldás korszerű platformja normál folyamatmenedzsment funkcionalitások mellett (folyamatindítás, folyamatlépések végrehajtása, felhasználóváltás, jóváhagyás vagy visszautasítás, rendszerintegrációs feladatok, riportok, karbantartó és üzemeltetési funkciók stb.) garantálja a rugalmas paraméterezés és folyamatmódosítás lehetőségét is.

Az implementáció során a platformban a korábbiakhoz képest több automatizmus valósult meg, illetve a kapcsolódó iktatórendszer integrálása is magasabb fokú, mint a korábbi szoftveré volt.