Social Eventus modul – a Fornax hamarosan induló, új sharing típusú szolgáltatása

2019. 10. 04.

Az Eventus Social modul a Fornax első közösségi, sharing típusú szolgáltatása. Az önálló Eventus megoldás használatával partnereink kevésbé bonyolult feladataik elvégzésére megfelelő szakértelemmel és minősítéssel rendelkező civil munkatársakat vonhatnak be, ezzel egyidejűleg támogatva a fiatalok munkavállalását és a rugalmas otthoni munkavégzést.

A Fornax által fejlesztett új Social modul hasonlóan a MOL limo, a Telekocsi és az AirBnB megoldásokhoz a mai divatos és népszerű úgynevezett szolgáltatás-sharing-en alapuló közösségi szolgáltatások mintájára működik és komplexitásának köszönhetően széleskörű felhasználói réteg számára biztosít lehetőségeket és előnyöket.

Az Eventus Social modullal  céges partnereink a kisebb kiszállást igénylő feladatokat – például egy új modem, vagy wifi beállítása – a hagyományos szakszervíz helyett megfelelő tudással és képzettséggel rendelkező civil kollégákkal is elvégezhetik. Ennek köszönhetően elsősorban egyetemisták, diákszövetkezeteknél dolgozó fiatalok alternatív jövedelemszerzési lehetőségét biztosítja a szoftver.

A cégek első körben online oktató- és vizsgaanyag alapján minősíthetik az adott munkatípusra pályázó jelölteket, akik ezután időbeosztásuktól és munkavégzésük helyétől függően jelentkezhetnek a különböző feladatokra egy webes felületen keresztül történő regisztrációval. A teljes tracking, azaz feladat-nyomonkövetés is online történink, tehát a feladat meghirdetésé, elfogadása, az úgynevezett készre jelentés, illetve a megrendelő és a munkatárs értékelése is.

A munkavégzés előkészítéseként, például egy műszaki hiba elhárításakor a partnerek ügyfelei a jelentkezőkkel egyedileg egyeztethetik a feladatok elvégzésének időpontját. A Fornax új modulja tehát az ügyfél számára nemcsak az időpontegyeztetés terén biztosít nagyobb rugalmasságot, de rövidebb idő alatt nyújt megoldást az adott problémára. A szoftver további előnye, hogy segítségével a partner nem kényszerül arra, hogy egésznap otthon várja a szerelőt, ráadásul ezek a megbízások akár a nyolc órás munkaidőn kívülre is ütemezhetők.

A Social Modul adta lehetőség egyrészt a Fornax társadalmi felelősségvállalásának részeként a feltörekvő generációk számára kényelmes, könnyen elérhető jövedelemszerzési lehetőséget biztosíthat, másrészt a szolgálatás hatékony támogatást nyújt a megrendelői oldal erőforrásainak hatékony és költségkímélő gazdálkodásához – ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet.

A kezdeményezés és a koncepció elsősorban a Magyar Telekom Nyrt. lakossági szolgáltatásai kapcsán, a helyszíni feladatok hatékonyabb, gyorsabb és az ügyfelek időrendjéhez rugalmasabban alkalmazkodó megoldásként jött létre, hiszen a Social Modul a közösségi sharing erejét felhasználva merőben új megközelítések és megoldások kialakítására ad lehetőséget.