Megújult feladatírói csapattal vár idén Challenge24! – Fornax támogatással

2017. 04. 26.

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) idén is meghirdette éves nemzetközi programozó versenyét, a Challenge24-et, amelyet a Fornax most is támogat.

Egy friss ötletekkel teli nemzetközi feladatírói és szervezői csapattal idén is megszervezik Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számító Challenge24-et – így nemcsak a rendezvény színvonala lesz magasabb, de a versenyzők még erősebb szakmai mezőnyre és kihívásra számíthatnak. A háromfős programozó csapatok a 2017. július 1-i négy órás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, melyet augusztus 31. és szeptember 3. között rendeznek meg az Óbudai Egyetemen. Jelentkezni a ch24.org címen lehet június 29-ig.

A verseny alatt a résztvevők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre és a programozási nyelvre vonatozóan nincs megkötés. A megmérettetés során a versenyzők saját gépeiket használhatják. Így oldják meg a matematikai, algoritmuselméleti, vagy akár mérnöki problémákat, amely során leginkább a kreativitásukra lesz szükségük. A budapesti döntő során pedig már nem csak a feladatok várják a versenyzőket, hanem egy kiváló közösség is, ahol életre szóló szakmai ismeretséget köthetnek a legjobb programozókkal, vagy akár a verseny támogatóival, szervezőivel. Nem véletlen, hogy rengeteg régi résztvevő tér vissza újra és újra az elmúlt évekből. Az 1 millió forint összegű nyeremények sorában értékes audió-, és számítástechnikai eszközök várnak a nyertesekre.

A hallgatók részvételét a hazai egyetemek mellett külföldi felsőoktatási intézmények is támogatják, illetve magyar és nemzetközi cégek sora tartja fontosnak a tehetségek felkutatását és felkarolását. A Fornax már kezdetek óta, azaz 17 éve áll a kiváló kezdeményezés mellett és támogatja anyagilag és szakmailag is a versenyt.

A versenyre június 29-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán: ch24.org

Az elmúlt évekről készült képek, videók:

http://ch24.org/gallery.html

Magyar kupa weboldala: http://ch24.org/magyar.html

Nemzetközi verseny oldala: http://ch24.org