Szolgálatvezénylő modullal bővül az Eventus termékcsalád

2021. 06. 08.

A Fornax Eventus termékcsalád új tagjával könnyedén automatizálható a szolgálatszervezés és -vezénylés. A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a légi forgalom biztonságos irányításához szükséges létszámbiztosítás támogatásához az új megoldást választotta.

A díjnyertes Eventus rendszer egy új modullal egészült ki, amely a legfontosabb munkafolyamat-szervező funkciókon felül az egy vagy több műszakos munkavégzés mellett a megszakítás nélküli munkavégzés speciális szabályait és szélsőséges munkarend-követelményeit is támogatja, így a segítségével nagymértékben, akár teljeskörűen automatizálható a szolgálatszervezés és szolgálatvezénylés. A termék kifejezetten a megszakítás nélküli tevékenységet ellátó munkáltatók igényeit figyelembe véve lett kialakítva, így a rendvédelmi szervek, a mentők, a tűzoltók, a vagyonőrök és a közúti-, légi- és víziforgalom irányítók munkáját is képes támogatni.

Az új Szolgálatvezénylő modul funkcionalitást tekintve tartalmazza többek között az óra alapú szabadságelszámolást, a személyre szabott munkarendkészítést, a speciális munkatörvénykönyvi szabályozásokat, valamint a készenléti és rendkívüli munkaidő felhasználóbarát módon, rugalmasan változtatható kezelést is. A termék létszámtervező felületén beállítható az adott szolgálati terület ellátásához szükséges létszám és kompetencia kapacitás, míg a beosztástervező funkció támogatást nyújt a megtervezett szolgálati helyek munkatársakkal való optimális, akár automatizált feltöltéséhez. Az iOS és Android kliensekkel is rendelkező alkalmazás többek között támogatja a szabadság igénylés teljeskörű automatizálását, a dolgozók közötti szolgálatcserét, illetve a rendkívüli munkavégzés elrendelést is.

A Fornax által fejlesztett Eventus Szolgálatvezénylő modult választotta a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a magyar és koszovói légtér forgalommenedzsmentjét ellátó – 400-450 fős – szakszemélyzet munkafolyamatainak támogatására. A bevezetés elsődleges célja a légi forgalom biztonságos kezeléséhez szükséges létszám biztosítása volt egy olyan rendszerrel, amely a belső szabályozásnak és a vonatkozó jogszabályoknak egyaránt megfelel. Emellett fontos szempont volt az is, hogy egy olyan rugalmas modult vezessenek be, amely a változásokat könnyen követni tudja, és amelynek kezelése nem igényel fejlesztői ismereteket.