TM Forum 2017 – A FORNAX is ellátogatott Nizzába

2017. 05. 30.

A Fornax idén is ellátogatott a TM Forumra, az IT/Telco szektor legrangosabb rendezvényére és kiállítására, ahol cégünket a Fornax ICT-s színeiben Nagy Zoltán ügyvezető, Rudolf László és Virághalmy Balázs szakértők képviselték.

Az idei kiállításra több, mint 3500 vendég látogatott el, ahol  közel 100 kiállító termékével és szolgáltatásával ismerkedhetett meg. A bemutatókon több, mint 350 vezérigazgató vett részt és képviselte saját cégét. A rendezvényen résztvevők számára lehetőség nyílt arra, hogy megvitassák a mai kor informatikai és üzleti kihívásait, betekintést nyerjenek egymás üzleti megoldásainak részleteibe, megtalálják a közös pontokat az innováció és a hatékonyságnövelés kérdéseiben, valamint szélesítsék üzleti és partneri kapcsolataikat.
Az expon megismerkedtünk több kiállító termékével, többek között a Netcracker, a Comarch, a Sigma Systems, a CROSS, a netYCE és az FNT Software újításaival, illetve bővítettük nemzetközi üzleti és szakmai partnerkapcsolatainkat.
Több catalyst projekt bemutatót megtekintettünk, ahol a TM Forum tagok (telco terület képviselői, rendszerintegrátorok, szállítók) a Forum ajánlásai alapján kapcsolták össze saját megoldásaikat.

Catalyst projektek közül néhány említésre méltó:

  • Maximizing Engagement with Predictive Customer Journeys
    A sales folyamat során fontos a vevők viselkedését,  motivációját megismerni. A catalyst arra mutatott példát, hogy milyen módon lehet előfizető és értékesítési folyamat specifikus metaadatokat létrehozni, strukturálni és hatékonyan elemezni.
  • Smart City on the Edge
    A világban nagyon sok Smart City projekt küzd azzal a problémával, hogy rendkívül költségigényes a különböző kitelepített szenzorokból a hatalmas mennyiségű információ eljuttatása a központi szerverekhez. A Smart City on the Edge egy merőben új megközelítést mutatott be, melynek lényege, hogy elosztott architektúrában az információk keletkezéséhez lehető legközelebb eső pontra telepítenek intelligens feldolgozó eszközöket, ezekkel csökkentve az adatforgalmat a központi szerverek (central data hub) felé.
  • Offer Canvas
    A catalyst a túlontúl komplex és így lassú OSS/BSS problémákra kínál megoldást, lehetővé téve, hogy szolgáltatók valóban az ügyfeleikre és versenytársaikra koncentrálhassanak. A szakértők három lehetőséget ajánlottak, amire a cél elérése érdekében érdemes kiemelten fókuszálni:
  1. újrahasznosítható, katalógus alapú OSS/BSS modulok használata;
  2. az analitikának nyújtotta lehetőségekkel támogatni a pontosabb ajánlatok készítését;
  3. közel realtime OSS/BSS válaszidők biztosítása.

 

  • Unleash the Power of Hybrid Network Orchestration
    Rendkívül jó megoldást láttunk arra, hogy egy flexibilis szolgáltatás és hálózat modellezés mennyire le tudja egyszerűsíteni bizonyos feltételek mentén az új szolgáltatás létrehozását és konfigurálását. A konfigurációt követően a bemutatott megoldás az IPVPN hálózatból vissza is ellenőrzi a szolgáltatás megfelelő működését.
  • Process of Things (PoT)
    A bemutatott catalyst jól szemléltette, hogy az  Internet of Things-en (IoT) belül a különböző folyamat alapú megközelítések mennyire sokoldalúan képesek támogatni az élet különböző területeit. Megismerhettük, hogy a klasszikus web oldalon keresztül történő értékesítés során milyen módon lehet egyedi ajánlatokon alapuló valós értéket képviselő ajánlatokat tenni, valamint lépésszámlálós és pulzusmérős eszközökkel és megoldásokkal hogyan lehet ösztönözni az egészségtudatos életvitelt.
  • Beyond Sales: Powering IoE Ecosystems with Open Platforms and APIs
    A catalyst projekt képviselője bemutatott egy, a China Mobile által kidolgozott prototípust, melyben egy közös platformba, egy ecosystem-be kerültek integrálásra mindazok a képességek, melyek támogatni tudják a legújabb Smart City, big data, és IoT igényeket. A platform szabványos API-val rendelkezik, mely lehetővé teszi az egyszerű integrálhatóságot más szolgáltatókkal és gyártókkal.

A catalyst projektek konkrét, szakmai bemutatói mellett lehetőségünk nyílt a catalyst projektek alapjául szolgáló trendek és műszaki megoldások megismerésére. Az újonnan megismert szakmai megoldásokat a Fornax munkatársai hasznosítani kívánják a további integrációs üzleti fejlesztései során.

A konferencia remek alkalom volt számunkra arra, hogy a legjelentősebb szakmai fórumon keresztül, első kézből értesüljünk az IT és telco trendekről és a legújabb megközelítésekről. A rendezvény kihagyhatatlan lehetőséget biztosított számunkra a nemzetközi kapcsolatépítésre és a szakértői tapasztalatcserére. Több szakmai szempontból fontos feladat megoldásával kapcsolatban is megerősítést kaptunk. A konferencia iránymutatást adott arra vonatkozóan is, hogy a jövőben mire törekedjünk, milyen szemléleteket alkalmazzunk, és milyen témákra fókuszáljunk.

Korábbi cikk a témában:

TM Forum 2016 – Eventus a piacvezető Telco szállítók között