A Fornax Eventus rendszerét választotta az E.ON is

2020. 02. 21.

Már az E.ON energiavállalat is a Fornax saját termékét, az Eventus munkafolyamat-, és erőforrás-menedzsment platformját használja az áram- és gázhálózati tevékenységeit érintő munkafolyamatainak szervezéséhez.

A Fornax ICT Kft. 2017. év végén nyerte el az E.ON által kiírt tendert, melynek célja az E.ON áram- és gázüzletágának hálózatos tevékenységeit érintő munkafolyamatok menedzselése, teljes körű támogatása, optimalizálása és automatizálása volt.

A bevezetett új platform a meglévő folyamatmenedzsment rendszert váltotta ki az energiavállalatnál, így a projekt megvalósítása során kiemelt szempont volt a közel 2000 felhasználó zavartalan munkavégzésének folyamatos biztosítása. A Fornax testreszabott megoldásának bevezetése az E.ON menedzsmentje számára átlátható és egzakt módszerekkel mérhető műszaki folyamatokat, valamint hatékonyabb és eredményesebb munkavégzést biztosít. Az Eventus platform a számos hatékonyságnövelő és felhasználói élményt nyújtó funkció mellett a fogyasztók folyamatos, valós idejű tájékoztatására is lehetőséget nyújt, akár a munkavégzés várható időpontjáról, akár annak részleteiről – amely nagyban hozzájárul a még minőségibb ügyfélélmény eléréséhez.

A Fornax kulcsrakész és személyre szabott megvalósítása az E.ON számára egyszerű és költséghatékony üzemeltetést biztosít. Az új Eventus platform bevezetése az energiavállalatnál 2017 év végén kezdődött és 2019 év végén fejeződött be.

A 100%-ban magyar tulajdonú Fornax informatikai vállalatcsoport 1991 óta van jelen a hazai és a közép-európai régió informatikai piacán. Leányvállalatai a budapesti iroda mellett Montenegróban és Horvátországban működnek, szintén informatikai területen. A cég szakemberei nagyszabású IT projekteket kezelnek többek között a telekommunikáció, a logisztika, az üzemanyagipar, illetve az államigazgatás, a banki-, pénzügyi informatika és az energetika területén.

A Fornax saját fejlesztésű Eventus munkafolyamat- és munkaerő-menedzselő rendszerét számos európai országban alkalmazzák és több hazai, illetve nemzetközi díjat is elnyert. Az Eventus alapú megoldások jelenleg több mint 10 000 felhasználó munkáját segítik és az általa megvalósított és kezelt üzleti folyamatok klienseink több mint 10 000 000 ügyfelét szolgálják ki. Több nagyobb magyar és európai cég mellett a Magyar Telekom 2000 óta, a Horvát Telekom 2001 óta, a Montenegro Telekom pedig 2010-től használja a Fornax Eventus rendszeren nyugvó megoldását.