Agilis módszertan – Meetup a Fornax ICT és a DPC rendezésében

2017. 03. 21.

A Fornax és a DPC nemrég megszervezte első közös szakmai találkozóját, ahol az este fókuszában az agilis módszertan témája állt. Az előadó Dr. Birloni Ferenc, az agilis módszertan egyik magyarországi tapasztalt szakértője volt.

Teltházas volt az első DPC és a Fornax cégcsoport által szervezett Meetup amelyet a Loffice Paulay Ede utcai Cloud termében tartottak meg.

A meetup egyik apropója a Fornax és az IT oktatással, tanácsadással, valamint szoftverfejlesztéssel foglalkozó DPC Consulting Kft. közötti kiváló stratégiai és szakmai együttműködés volt.

A márciusi szakmai találkozó előadója Dr. Birloni Ferenc jelenleg a zLense   Technológiai igazgatója rendkívül tapasztalt szakember. 1995-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen Villamosmérnöki és Informatikai szakán, eközben 1994-ben két félévet a Sydney Műszaki Egyetemen (UTS) tanult, és oktatott ösztöndíjasként. Diplomáját arcfelismerés-témában írta. Egyetem után 4 évig a Japán Oktatási Minisztérium ösztöndíjával kutatást és tanulmányokat folytatott a Tokió Egyetemen, ahol megszerezte a Ph.D. és Doktori címét a Matematikai Tudományok & Információfizika karán. Munkatapasztalata sokrétű, tanulmányai alatt és között is dolgozott Ausztráliában és Japánban is. Több cégnél tanácsadói tevékenységet végzett.

A szakember az előadáson az agilis módszertanról, és annak buktatóiról beszélt – gyakorlati példákon bemutatva olyan gondolatébresztő ötleteket mutatott be, amelyek azok számára is érdekesek voltak, akik nem feltétlen foglalkoznak ezzel a fejlesztési módszertannal.

A Fornax számára azért volt releváns és aktuális ez a közösen szervezett meetup, ugyanis a projektmenedzserek és vezetők nemrég egy belső módszertani képzésen is részt vettek a témában, amelyet szintén Ferenc vezetett oktatóként.

Az előadás után lehetőség volt egy interaktív beszélgetésre is, ahol a résztvevők a bevezetés csapdáit vették számba, de természetesen kitértek a lehetséges megoldásokra és kiskapukra is.

Nagy Zoltán, a Fornax ICT ügyvezető igazgatója azért tartja jó ötletnek az ehhez hasonló kezdeményezéseket, mert ezek a meetupok kiváló alkalmat nyújtanak a szakmai párbeszédre – ahol a szakemberek kötetlenül eszmét cserélhetnek, hallhatnak új ötleteket, és egészen új megvilágításban láthatják az adott témát.