A Fornax juniorok napja – Gyerekbarát Munkanap 2016

2016. 09. 02.

A Gyerekbarát munkanap már hagyománnyá vált a Fornaxnál. A szervezők idén is vidám sportos, szórakoztató fejtörő és kreativitást fejlesztő programokkal várták az ifjúságot.

A Fornax ICT új, Váci úti irodája is kiváló helyszínt biztosított a Fornax gyerekek számára a Gyerekbarát napon, augusztus végén. A lelkes és egyre leleményesebb szervező csapat idén is a cég munkatársaiból állt, akik most is mindent beleadtak, hogy egy még színesebb programcsokrot találjanak ki – ők valószínűleg legalább annyira jól érezték magukat, mint az apróságok. A napot a gyerekek egy frissítő tornaórával kezdték, amelyet Szabina teljesítménytúrázó és futó vezényelt le, a csemeték ezután nagy lendülettel kezdhettek neki a lufi-hajtogatásnak. A foglalkozást a lufi-hajtogatás nagymestere, Nagy Zoltán ügyvezető tartotta, aki elégedetten konstatálta, hogy az évek alatt mennyit fejlődtek a Fornax gyerekek – hiszen sokan már önállóan készítettek különböző figurákat a lufikból.

A nap egyik újabb kihívása az „Okosabb vagy, mint egy Fornaxos?” vetélkedő volt, ahol Mészi és Timi furfangos kérdéssorral várta azokat a fiatalokat, akik be akarták bizonyítani, hogy ők legalább olyan eszesek – ha nem eszesebbek –, mint apukájuk, anyukájuk. Íme, néhány példa:

Te vezeted a repülőgépet. Budapestről 11 utassal indultok, Bécsben felszáll még 5 utas, és leszáll 9. Párizsban 1 kivételével mind leszáll. Hány éves a pilóta?

Mi a mobilfejlesztők egyik kedvenc gyümölcse?

Mennyi a gyertya belének a felének a négyzete?

A gyerekek leginkább azokat a kérdéseket szerették, amelyekben a Fornax „híres embereire” azaz szüleikre kérdeztek rá, illetve azok, amelyek megoldása csak egy kis furfangot, kreativitást igényelt (pl. Hogy kerül a szoftver a dobozba?). A komoly tudáspróba közepette Mésziéknek sikerült a vállalkozó szellemű fiatalokat falhoz állítani néhány meglepő kérdéssel, pl. feltették a minion-ok kedvenc kérdését is: „Poka banana?”, de természetesen ezekben az esetekben is jó válaszokat kaptak.

Aki vasutat szeretett volna építeni vagy más társasjátékkal elfoglalni magát, az egész nap megtehette a relax szobába. Ugyanitt egy ötletgazdag alkotási lehetőség is várt a Fornax juniorokra: egy újabb programelem, a falfestés. A szervezők a relax szoba egyik falfelületére megrajzolták egy mesebeli fácska körvonalait növénnyel és állatfigurával együtt, így a gyerekek a vonalakon belül színezhették ki a műalkotást saját fantáziájukra hagyatkozva. A kisebbek segítőkkel a fal alját, a nagyobbak pedig egyedül a fal magasabb részét tudták festeni – a szürke körvonalakból a nap végére meseszép fa született.

A kihagyhatatlan „süti-sütő verseny” ismét sikert aratott, délutánra szinte nem is maradt a sós és édes műalkotásokból. A megmérettetés győztese Fornax Viktor lett, aki egy tejszelet különlegességet sütött a kollégáknak. A Fornax ICT legkisebbjei is csatlakoztak a programhoz: az egy éves Bius Adri és Oli is nagyon élvezték a cég Gyerekbarát Napját.

A Fornax ICT számára nagyon fontos a családbarát szemlélet. Nemcsak a cégben alkalmazott rugalmas munkaidő, a távmunka, de a munkaerő kölcsönzés és részmunkaidős foglalkoztatás is kedvez a családok számára. Többek között ennek köszönhető, hogy a Fornax ICT 2014-es évhez hasonlóan 2015-ben is megkapta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Vállalat Pályázatának címét középvállalat kategóriában.

„A családbarát munkahelyi légkör biztonságot nyújt a dolgozó számára, így a kolléga jobban képes teljesíteni és sikeresebb a munkahelyén, ami pozitívan hat a családi életére is – és ez a két tényező egymást erősíti.” – mondta Nagy Zoltán ügyvezető igazgató, aki maga is kétgyermekes családapa.

Részletek a Családbarát Vállalat díjakról:

Fornax ICT Családbarát Vállalat 2015 Díj 

Fornax ICT Családbarát Vállalat 2014 Díj 

A témáról a Családi Lap LXV. évfolyam, 2016. februári számában, illetve a linkre kattintva is lehet olvasni.