2015-ben is Challenge24 Programozó Verseny

2015. 02. 11.

Február 26-ig lehet jelentkezni a Challenge24-re, Európa egyik legrangosabbnak tartott független programozó csapatversenyére, melyet a Fornax a kezdetek óta támogat.

Az idén 15. jubileumát ünnepli Európa egyik legnagyobb és egyik legrangosabbnak tartott független programozó csapatversenye, a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) által szervezett Challenge24, azaz a Jubileumi 15. Nemzetközi 24 órás Programozó verseny. A megmérettetés kiváló lehetőség az ifjú magyar hallgatók és a már profik számára egyaránt, hogy hazai terepen mérhessék össze szaktudásukat a világ legjobb szoftverfejlesztőivel.

Fornax nagyon fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkutatását és támogatását, így már a kezdetek óta mecénása a Challenge24-nek, idén pedig gyémánt fokozatú támogatóként áll a kezdeményezés mellé.  A 2015-ös erőpróbát a hazai egyetemek és külföldi felsőoktatási intézmények mellett több más nemzetközi cég is pártfogolja, mint Google, vagy a Prezi.

Évente több, mint 200 csoport verseng, hogy bejuthasson a 30 csapatos budapesti döntőbe, melyre idén június 27-én és 28-án kerül sor Budapesten az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai épületében. Az előválogató a Challenge24 internetes oldalán zajlik, melyre február 26-ig lehet jelentkezni itt: ch24.org.

Az induló csapatoknak komplex, sokféle ismeretet igénylő feladatsort kell megoldaniuk, melyek matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos témák köré épülnek. A szervezők a feladványokat igyekeztek a valós életből meríteni, a feladványok megoldása pedig algoritmikus úton lehetséges. A versenyzők az elektronikus előválogató és a helyszíni döntő során bármilyen fejlesztőeszközt, könyvet, operációs rendszert, programozási nyelvet használhatnak, a helyszíni döntő során pedig használják saját számítógépeiket.

A három napos programon belül egy úgynevezett ITpiknikre is sor kerül, melyen a döntőbe nem jutott versenyzők számára kínálnak szakmai programot a szervezők.

A tavalyi eseményről készült rövid videós összeállítás (teaser):

http://youtu.be/GFxujsew-HM

… és hogy miért szeretik a Challenge24-et?

http://youtu.be/OvlThLO8IYI

A tavalyi eseményről készült hosszabb videós összeállítás:

http://youtu.be/u11DYCwPx58