A „Karácsony! 2014” – Jótékonysági estet a Fornax is támogatta

2014. 12. 20.

Az idősek tiszteletére 2014 év végén is megrendezték a több éves hagyománnyal rendelkező „Karácsony!” koncertet, melyet a Fornax ez alkalommal is támogatott.

Az Iván László professzor, az Idősügyi Tanácsa tagja által elindított, Karácsony! című koncertsorozat célja, hogy minden év végén Magyarország nagyvárosaiban, kiváló előadóművészek részvételével olyan színvonalas hangversenyt rendezzenek, amelyen az idősebb korosztály díjmentesen vehettek részt. Ez alkalommal azonban nemcsak a nyugdíjasok, azaz a nagyszülők látogathattak el a koncertre, de magukkal vihették unokáikat is. Az est pártfogója Novák Katalin, az Idősügyi Tanács alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára volt, a koncert fővédnöke pedig Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

A Karácsony! című jótékonysági estnek idén a nemzetközi hírnévnek örvendő Jekatyerina Lekhina Grammy- és Diapason d’Or-díjas orosz operaénekes volt a sztárvendége. A fiatalabb korosztályra gondolva a koncerten fellépett Gallusz Nikolett is, a Madách Színház művésze, Clementis Tamás és Andreas Magony operaénekesek, Miller Zoltán EMeRTon-díjas énekművész, valamint Mesterházy Gyula Soós Imre-díjas színművész. A MÁV Szimfonikus Zenekart a görög sztárkarmester, Mihalisz Ekonomu, az Athéni Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője dirigálta.

Az emlékezetes est során olyan csodás dallamok csendültek fel, mint: Lloyd Webber Tim Rice Jézus Krisztus szupersztár, Az Operaház fantomja,

George Gershwin Porgy és Bess, Wolfgang Amadeus Mozart Don Govanni, Johann Strauss A denevér, Erkel Ferenc Bánk bán, Charles Gounod Romeo és Julia, vagy Giuseppe Verdi Traviata-ja.

A Fornax cégcsoport a kultúra elkötelezett patronálójaként a hagyományokat követve ez alkalommal is támogatta a kezdeményezést.