A Fornax bevezette az ISO 27001-es szabványt

2014. 12. 15.

A Fornax Magyarországon 2014-ben az elsők között építette ki és alkalmazza az új ISO 27001:2013 szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszert.

A Fornax 1991-ben néhány tehetséges fiatal programozóból álló csapattal indult útjára, sikereit az elmúlt a 25 év alatt nemcsak bátor fejlesztéseinek, kiemelten erős szakembergárdájának köszönheti, de a cég működéshez használt kimagasló színvonalú minőségirányítási rendszereinek is.

A cégcsoport tagjai, a Fornax ICT Kft., a Fornax SI Kft. és a Fornax Zrt. 2003 óta az ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszernek megfelelően dolgozik, amely a vállalat működésének alapfeltétele és a magas szintű informatikai és egyéb szakmai feladatok határidőre történő megvalósításának eszköze.

A Fornax Magyarországon 2014-ben az elsők között építette ki és alkalmazza az új  ISO 27001:2013 szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszert. Az újabb minősítés elősegíti, hogy partnereink és saját adataink, valamint a kapott és átadott elektronikus és papír alapú  információk nagyobb biztonságban legyenek olyan harmadik féllel szemben, aki esetleg visszaélne velük – ezáltal növelve partnereink bizalmát a cégcsoport cégeivel szemben. Tanúsító testületünk az SGS (Société Générale de Surveillance) Hungaria Kft., melyet az UKAS (United Kingdom Accreditation Service) akkreditál. Ezt a minősítést az EU-ban, az EU-n kívüli európai országokban, Ázsiában és Ausztráliában is elismerik.